måndag, juni 24

Nu kan du betala borgen i Silicon Valley med Bitcoin

Efter att ha hackat Electronic Arts döms nu en Italiensk medborgare att betala borgen i Bitcoin eller annan kryptovaluta.

The Daily Post rapporterar att det var på torsdagen den 16:e augusti som den federala domstolen i San Francisco meddelade att den Italienska medborgaren dömd för att ha hackat Electronic Arts skulle betala $750 000 i Bitcoin eller någon annan kryptovaluta för att släppas mot borgen till ett så kallat halvvägshus.

Den assisterande distriktsåklagaren Abraham Simmons sa att han var tveksam till att det var första gången som kryptovalutor används för borgen. Domare kan bestämma nästan vad som helst som borgen, t.ex. fastigheter som ägs av en annan person.

”Domaren kan bestämma nästan vad som helst. Det viktiga är att den åtalade kommer till rättegången senare” säger Simmons

Italienaren Martin Marsich, 25, är åtalad för att ha olovligen tagit sig in i en skyddad dator för att få information för sin egen personliga finansiella vinning. Han ska ha kommit åt en dator och fått tillgång till 25 000 konton som tillät kunder att köpa saker att använda i datorspel.