måndag, juni 24

JP Morgan: Blockchain kommer ersätta befintlig teknologi

Under en presskonferens i Buenos Aires den 23:e augusti sa JP Morgans CIO Lori Beer att blockchan ”kommer ersätta befintlig teknologi” inom några år. Detta enligt Cointelegraph via den argentinska webbsidan Cripto247.

”Vi kommer se en större och vidare användning av blockchain […] Inom några år kommer blockchain ersätta befintlig teknologi, i dagsläget samexisterar det endast med befintlig teknologi” Sa Beer.

Beer förklarar för den argentinska webbsidan att JP Morgan redan använder blockchain-teknologi som förenklar betalprocesser och lagra kundernas information relaterat till Know Your Customer (KYC).

JP Morgans egna blockchain bygger på öppen källkod baserat på Ethereum. De är även anslutna till Hyperledger och Enterprise Ethreum Alliance. De har dock stött på problem med integritet och skalbarhet som banken behöver.

Beer fick även frågan om vad JP Morgan har för ställningstagande till att köpa kryptovalutor. Hon förklarade att banken endast tillhandahåller det som är reglerat men har specialister som utvärderar vad som händer när det kommer till kryptovalutor.