måndag, juni 24

HandCashApp: En ny app för att skicka kryptovaluta

Jag fick ett tips från en av våra följare på Twitter om en ny app som heter HandCash där man lätt och smidigt kan skicka kryptovaluta till varandra. Tack för tipset @swedish_gold. Just denna app använder sig utav Bitcoin Cash (BCH). För tillfället finns den bara till Android men den är på gång till iOS enheter. Appen befinner sig för tillfället i betastadiet så vissa buggar kan förekomma jag har dock inte stött på några.

Installation

Installationen är mycket snabb och smidig. Efter att man laddat ner appen på Play store (eller App store när den kommer till iOS) så är det bara ett steg tills man är igång och kan börja skicka och ta emot pengar.

 1. Väl om du vill skapa en ny plånbok eller om du vill återställa en gammal plånbok
  HandCash Återställ eller ny
 2. Väl ett användarnamn och klicka Next.
  HandCash Välj Användarnamn
 3. Klart
  1. Valfritt: Backa upp din plånbok. Detta gör du eftersom HandCash inte håller dina pengar utan det gör du själv i appen på din enhet. Tänk dig att det är som din plånbok i verkliga livet. Tappar du bort den försvinner allt innehåll. GÖR EN BACKUP.
   HandCash Backup

Snabba överföringar

Appen kan jämföras med Swish som vi svenskar är så vana att använda. Jag kan dock säga att komma igång med HandCash är ännu lättare! Som jag beskrev ovan så är det egentligen bara ett steg för att komma igång med appen. Att skicka pengar kan göras antigen via användarnamn ($KryptoIdag) eller via NFC. Att det finns NFC gör att det blir ännu lättare än Swish! Själva överföringen tar bara några sekunder.

Problem

Ett problem jag ser i dagsläget är att om du använder dig utav fiatvaluta, svenska kronor t.ex. så kommer din upplevda kontobalans ändras ofta eftersom värdet på BCH ändras hela tiden. Detta gör att det kan bli klurigt att veta vad man egentligen betalat/skickat.

Framtiden

Att det finns en app som verkligen öppnar upp för användare som normalt inte använder kryptovalutor är kanon! Att det är såhär pass lätt att skicka och ta emot kryptovaluta kan göra att fler och fler förstår storheten med krypto. Det som behövs nu är ett lika smidigt sätt att överföra mellan fiat och krypto.

Vill ni skicka över en donation till mig så har jag användarnamnet $KryptoIdag