måndag, juni 24

Kvinnliga kryptovalutainvesterare har mer än fördubblats senaste 6 månaderna

Glädjande nyheter! Enligt forskning som CCN.com tagit del utav så har antalet kvinnliga kryptovalutainvesterare mer en fördubblats de senaste sex månaderna.

Det är ”The London Block Exchange” som gjort en marknadsundersökning och funnit att en av åtta kvinnor skulle kunna tänka sig att investera i kryptovalutor, alltså nästan 13% jämfört med endast 6% i slutet av förra året.

Denna siffra är ännu högre om man bara kollar på så kallade ”millenials”, alltså personer födda mellan 1980 och mitten på 2000-talet. Då skulle hela en av fem kunna tänka sig att investera i krypto.

”Det finns fortfarande en vanlig missuppfattning om att kryptovalutor endast är för män men vi har sett hundratals kvinnor registrera sig på vår handelsplasts de senaste månaderna och några av de mest inspirerande och kunniga investerarna är kvinnor” (Fritt översatt av mig) sa Agnes de Roeyer, Senior Business Analyst på The London Block Exchange.

Enligt City A.M. så tyder denna forskning på att kvinnor löper mindre risk att drabbas av F.O.M.O (Fear Of Missing Out) och tänker istället mer strategiskt när de ska investera i kryptovalutor. Kvinnor brukar i större utsträckning fråga vänner och bekanta innan de tar ett slutgiltigt beslut, något som män mer sällan gör.

Läs mer på engelska hos CCN.com