måndag, juni 24

Bitcoins prisras orsakades förmodligen inte utav att CoinRail blev hackat

Som vi rapporterade igår så föll priset för en Bitcoin med ca 900 US Dollar och det är inte lätt att hitta en anledning till varför detta skedde. Jag har under dagen idag hört att det kan ha berott på att CoinRail blev hackat tidigare i veckan där upp mot 40 miljoner US Dollar i kryptovaluta påståtts blivit stulna.

Problemet med denna beskrivning är att CoinRail är (var?) endast en liten handelsplats i Korea som rankade lägre än 80:e plats i storlek i världen.

Det blir alltid panik i världen när något kopplat till krypto blir hackat eller bestulet. I fallet med CoinRail så är förmodligen påverkan mycket liten då de var väldigt små och specialiserade sig på mindre tokens med litet eller mellanstort börsvärde.

Som alltid finns det dock de som vill att kryptovalutor ska misslyckas och tar varje tillfälle i akt att hitta anledningar att kryptovalutor inte kommer att slå igenom. Det finns självklart möjligheten att de stulna tokens har konverterats till Ethereum (ETH) eller Bitcoin (BTC). Detta hade endast varit en liten del av den totala cirkulationen av dessa kryptovalutor som inte hade kunnat orsaka ett fall av denna magnitud.

Det som är mer troligt är att denna nosdykning beror på den utredningen som är startad i USA gällande prismanipulering utav Bitcoin. Detta är något jag kommer skriva om när jag vet lite mer om vad som händer.

För att läsa mer på engelska hoppa över till NewsBTC.