måndag, juni 24

Köp Bitcoin innan US Dollarn krashar

Det är nätrebellen Kim Dotcom som gått ut med ett nytt gäng tweets där han ger sig på den amerikanska dollarn och menar att det bara är en fråga om när den kraschar inte om den kraschar.

Kim Dotcom blev känd när han startade fildelningssidan megaupload som vart beslagtagen utav den amerikanska staten under 2012. Han har nu startat upp siten mega.nz efter att Dotcom flyttat hostingtjänsten till Nya Zeeland.

Enligt Dotcom har Ryska finansministern sagt att de reducerat sina investeringar i den amerikanska dollarn samt att dollarn, vilken är den internationella valutan är ett riskfyllt verktyg för betalningar. Kim Dotcom menar att den amerikanska statsskulden blivit ohanterbar. ”Kolla amerikanska dollarn när Kina släpper USAs skulder”

”Någon som tror att USAs skulder kan lösas med ekonomisk tillväxt, nya skulder eller printandet utav nya dollar är en idiot. USAs imperium kommer gå i konkurs.” Säger Dotcom i en uppföljande tweet. Detta menar han är på grund utav den stora skuldsättningen av amerikanska hushåll, som i dagsläget är 8450000 dollar enligt honom.

”Lita på mig. Köp krypto och guld. Dina amerikanska dollar kommer att bli värdelösa” I den sista tweeten ger han råd om att köpa både krypto och guld för att den amerikanska dollarn kommer att bli värdelös och den kommer ta med sig alla andra valutor i fallet. Han menar att framtiden kommer bli tuff men att man kommer klara sig om man bara delar upp sina tillgångar i förberedelse för kraschen. ”Den stora kraschen kommer 100%” avslutar han sin tweet med.

Nu är det spännande att se om detta blir verklighet. Helt klart är att den enorma skuldsättningen i världen är ett problem som kan bli förödande för hela världen.