måndag, juni 24

Inbyggd kryptoplånbok i senaste betan av Opera

Bitcoin.com rapporterar idag om att den senaste beta releasen utav Opera webbläsaren för Android nu har en inbyggd kryptovalutaplånbok (crypto wallet). Denna version finns för tillfället endast i privat beta.

För tillfället finns stöd för Ethereum (ETH), ERC-20 tokens och ERC-721 collectibles i den inbyggda plånboken. Utvecklarna planerar dock att utöka stödet till fler kryptovalutor efter att man testat detta mer och sett hur användarna reagerar.

Målet utvecklarna har med implementationen av en inbyggd wallet är att underlätta betalningar med hjälp utav kryptovalutor. Det ska gå att göras sömlöst så att användarna inte tänker på att det är krypto istället för vanlig valuta.

Detta vore ett stort lyft för kryptovalutor då Opera har en användarbas på hela 322 miljoner. Detta skulle göra att till exempel handlare blir mer villiga att acceptera kryptovalutor som betalmedel då det blir lätt för användarna att använda sig utav dessa.

Som vi rapporterade om igår så är användarvänlighet ett stort hinder för att spridningen av kryptovalutor ska bli stor. Att implementera det i webbläsare är ett stort steg framåt och något vi tror kommer vara standard i alla webbläsare bara inom några år.