måndag, juni 24

Mastercard vinner ett patent som möjliggör betalningar med Kryptovalutor

Mastercard har fått ett patent godkänt som tillåter en metod för att ”hantera bråkdelar av blockchain valutor”. Med detta patent kommer vi närmre att använda våra kryptovalutor med ett kreditkort. Enligt patentet så kommer metoden hantera lagring av både fiat- och kryptovalutor. Det innebär alltså att en kund kan ha två konton knutna till sitt kreditkort, ett för fiat- och ett för kryptovalutor. Rapporterar siten CCN.com.

Mastercard menar i sitt patent att många användare vill använda sig utav kryptovalutor istället för fiat på grund av dess anonymitet. Företaget menar att vissa kunder använt digitala valutor i ett sätt att förhindra bedrägeri. Detta menar Mastercard är en av svårigheterna att överkomma när man ska skapa ett kreditkort med både krypto och fiat eftersom att många kunder vill förbli anonyma.

De menar även att kryptovalutor ger lite säkerhet för den som ska ta emot betalningar. Medans vanliga fiatöverföringar är processade på bara några sekunder så kan kryptovalutaöverföringar ibland ta så lång tid som tio minuter. Om man tänker sig att man betalar med kryptovaluta i en butik så kan denna förlängda verifieringstid vara ett problem.

Nu får vi bara hoppas att Mastercard gör något med detta patent. Bara för att man får ett patent godkänt så innebär det inte att något kommer ut ur det. Skulle det däremot bli något kan detta göra väldigt mycket för att öka användandet av kryptovalutor.