måndag, juni 24

Malta får sin första tvåvägsbankomat för Kryptovaluta

Malta, numera kallad ”Blockchain island”, får sin första tvåvägsbankomat. Detta innebär att du både kan sätta in och ta ut pengar med hjälp utav kryptovalutor. Till skillnad från Bitcoin-bankomaten på Schiphol Airport som vi rapporterade om tidigare, där kunde man endast sätta in euro och få kryptovaluta insatt på sin wallet. Med denna nya bankomat på Malta kan man nu både sätta in fiat och få krypto och växla från krypto till fiat.

Malta har redan positionerat sig väl för att vara kryptovaluta huvudstaden i Europa när man tidigare i år antog tre nya lagar för kryptovalutor och blockchain-teknologi. Detta fortsätter nu alltså med lanseringen utav en tvåvägsbankomat för kryptovalutor.

Det är siten CCN.com som rapporterar om detta i en artikel från den 14:e Juli där de har fått en exklusiv intervju med personerna bakom kryptovalutabankomaten.

Företaget bakom kryptovalutabankomaten är MoonZebra. De har placerat bankomaten vid Quicklets kontoren på Tower Road i Sliema vilken är en ikonisk plats på ön.

MoonZebra meddelar att vid lanseringen av bankomaten kommer den endast att fungera med Bitcoin, detta är dock något som kan komma att ändras i framtiden.

Detta är ett stort steg för kryptovalutor eftersom det ger företag och privatpersoner ett lätt och smidigt sätt att växla mellan kryptovaluta, Bitcoin i detta fall och tillbaka till fiat. Allt som gör det lättare för gemene man att använda krypto är bra!