måndag, juni 24

Ett kryptoshoppingcenter öppnar i Slovenien

Ett stort shoppingcenter starar ett pilotprojekt för att ta emot kryptovaluta som betalmedel.

BTC City Ljubljana i Sloveniens huvudstad Ljubljana kommer tillåta 150 personer att betala med kryptovalutor i 24 butiker inne i det stora shoppingcentret där det finns hela 500 olika butiker. Det finns allt från kläder till elektronik och restauranger. Detta rapporterades av TV kanalen ”24 Ur” i måndags.

Man skulle kunna tro att BTC City Ljubljana är döpt efter den största kryptovalutan, Bitcoin (BTC) men detta är dessvärre inte fallet. BTC i detta fall står för ”Blagovno Transportni Center”

Tidigare i år utvecklade shoppingcentret tillsammans med startupen Eligma projektet Elipay vilket tillhandahåller betalning med kryptovaluta genom en mobilapp.

Med över 500 butiker och restauranger inom komplexet siktar shoppingcentret på att bli det första i världen som tar emot kryptovaluta.

Slovenien har ett mål att starta ”Bitcoin City” i landet enligt lokala nyheter. Detta efter att Premiärministern Miro Cerar och statssekreteraren Tadej Slapnik besökte BTC City Ljubljana tidigare denna månad. Då drack Cerar en kaffe köpt av Slapnik betalad med kryptovaluta.

Läs hela nyheten på engelska hos Coindesk.