måndag, juni 24

Amsterdams flygplats Schiphol har satt upp en kryptovalutabankomat

I ett pressmeddelande från den 20:e juni meddelade Amsterdams Internationella flygplats Schiphol att de satt upp en bankomat där du kan växla in dina Euros du fått över efter ditt besök i Nederländerna.

I den nyligen installerade Bitcoin-bankomaten kan du växla dina Euros du fått över mot antingen Bitcoin eller Ethereum. Detta är ett test och Schiphol är den första Europeiska flygplats att erbjuda denna tjänst.

”Schipol söker konstant efter sätt att innovera och erbjuda en optimal tjänst till sina passagerare” säger Chefen för konsument produkter och tjänster vid Amsterdam Airport Schipol. ”Med Bitcoin-bankomaten hoppas vi kunna erbjuda en använd tjänst till passagerarna genom att tillåta dem att lätt växla den ”lokala” euron mot de ”globala” kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Detta kan vara användbart om man till exempel inte kan använda Euro i sitt hemland.”

Bitcoin Bankomat
Bitcoin Bankomaten på Schipol

Bitcoin-bankomaten är ett sex månader långt test där de ska utreda om det finns ett behov för en sådan här tjänst bland passagerarna. Detta test är ett samarbete mellan Schiphol Airport och det Nederländska företaget ByeleX Data Solutions BV, ”The Byecoin Company”.

Bilderna är hämtade från Schiphol.com